01 dec

Salon van de Maand: December

Merna Beauty Salon

Op een vroege vrijdagochtend ging ik langs bij de prachtige salon Merna Beauty Salon in de Piazza te Eindhoven. Ik sprak hier Yasmine (33), de vrouw van eigenaar Wahid. Zij hebben nog een tweede salon op een paar honderd meter afstand aan de Lardinoisstraat. Haar man regelt vooral administratieve zaken en de inkoop. Zelf is zij ongeveer 5 dagen in de week actief op de vloer in één van de twee salons samen met haar zus en andere collega’s. Samen hebben zij ook nog twee kinderen.

Hoe ben je in de schoonheidsbranche terecht gekomen?
Yasmine heeft de kappersopleiding afgerond en is haar kunsten gaan uitbreiden. Inmiddels voert zij ook gelpolish behandelingen uit en epileert zij bijvoorbeeld met touw en voert ze manicure- en pedicurebehandelingen uit.

Zou je wat meer kunnen vertellen over de salon? Wat onderscheidt jullie van andere salons?
Hierop kwam een stellig antwoord: “Klantvriendelijkheid!”. Bij Merna Beauty Salon vinden ze vrolijkheid en service erg belangrijk. “We luisteren naar klanten en geven hen de aandacht die ze verdienen. Ze krijgen bijvoorbeeld altijd wat te drinken bij ons!” Hoe fijn is dat?!

“We staan bekend om het epileren. Daar zijn we écht het beste in.”

Hoe ziet je klantenbestand eruit? Wat voor klanten komen hier?
De klanten van Merna Beauty Salon komen van heinde en ver. “Een vaste klant van ons komt elke keer helemaal vanuit Rotterdam naar hier!” Dat is natuurlijk een groot compliment. “Eigenlijk hebben we klanten van alle leeftijden, maar de grootste groep is toch wat jonger. Denk bijvoorbeeld aan studentes.” Doordat de beide salons in het centrum van Eindhoven gevestigd zijn, zien zij ook veel verschillende nationaliteiten in hun klantenbestand. “Als het druk is, is het prettig dat de andere salon op steenworp afstand ligt. Dan kunnen we de klanten doorsturen naar de andere salon, zodat zij zo snel mogelijk geholpen worden! Lang wachten vinden wij niet klantvriendelijk!

Welke behandelingen worden er het meest uitgevoerd in de salon?
“Dat hangt natuurlijk af van de periode. In de warme maanden krijgen we heel veel klanten die langskomen voor een pedicurebehandeling met gelpolish. Epileren gaat altijd door en gelukkig vinden onze klanten het belangrijk om het hele jaar door mooie gelakte vingernagels te hebben, dus dat gaat altijd door!”

Wie inspireert jou in je werk?
“Ik heb niet persé een inspiratie. Je moet jezelf niet vergelijken met anderen. Zolang je weet dat je je best doet, moet je daarmee verder gaan. Op het moment dat je denkt dat het beter kan, ga ervoor!”

Hoelang wordt er in de salon al gewerkt met Gelish? En waarom hebben jullie voor dit merk gekozen?
“Dat is al best eventjes! Eerlijk gezegd kan ik daar geen schatting van maken, dat is zeker al enkele jaren.” Na even wat research gedaan te hebben, kan ik dit beamen. Bij Merna Beauty Salon maken ze al zeker 2 à 3 jaar gebruik van Gelish producten. “Voorheen gebruikten we een ander merk. Hier waren we niet helemaal tevreden over, dus we gingen verder kijken. Toen kwamen we Gelish tegen en besloten het eens te proberen. Dat beviel ons zó goed. Onze klanten kwamen niet meer terug met klachten en ze vinden het fijn dat de kleurkeuze zo breed is.” De naamsbekendheid van het merk wordt nog even aangehaald door Yasmine: “De naam Gelish wordt herkend door enorm veel mensen. Als je met een goed product werkt, is dat goede reclame voor je salon!”

Wat is het favoriete Gelish product van de stylistes in de salon? En waarom?
“Ik vind eigenlijk alle kleuren geweldig. Vooral de felle kleuren zijn erg gaaf! Zo jammer dat ik zelf weinig tijd heb voor mijn nagels.” Haar favoriet is duidelijk: de Gelish 18G Comfort Cure. Ze hebben deze lamp enige tijd geleden aangekocht. “De lamp is erg fijn! De uithardingstijd is kort, waardoor je behandeling sneller gaat. Fijn voor de klant én voor ons!”

Heb je nog advies voor iemand die een eigen (grote) salon wil beginnen?
Het advies dat Yasmine had was duidelijk. “Bedenk voor jezelf of je wel zin hebt in veel stress en drukte. Vooral in het begin als je net je salon begint. De eerste paar maanden moet je misschien wel verbouwen. Ook ben je waarschijnlijk op zoek naar een product of merk waar je compleet achterstaat en ook dit moet je inkopen. Het kost enorm veel geld om een grote salon te openen.”

Dit hangt er natuurlijk vanaf of je personeel in dienst neemt, hoe groot de ruimte is en ook niet onbelangrijk: je ervaring en klantenkring. “Ik heb natuurlijk ook twee kinderen waar ik veel tijd mee door wil brengen. Denk er dus goed over na! Als je een ruimte aan huis hebt, zou ik het zeker adviseren. Dat scheelt een hoop kopzorgen!”

Ik voelde me erg welkom door Yasmine in de prachtige, nieuwe salon Merna Beauty Salon. Woon jij in de buurt van Eindhoven of ga je er gezellig een keer winkelen? Je kunt er zo binnen stappen voor verschillende behandelingen, dus ik zou je zeker adviseren de mooie salon eens te gaan bekijken!

Terug naar actueel