01 jan

Salon van de Maand: Januari

Nagelsalon Tip Top

De mooie salon van Selma met gaaf behang

Op een vrijdagmiddag ging ik langs bij de geweldig mooie salon van Selma van der Zandt – een ervaren styliste. Sinds 2001 is zij eigenaresse van Nagelsalon Tip Top. Deze is gevestigd in een modern pand aan de Huufkes 21 te Nuenen – zoals meerdere bedrijven en kantoren met haar. Ook de salon zelf is erg clean en netjes. De grijze tinten en huiselijke sfeer kleuren enorm goed met de turquoise accenten. Wat nog het meeste opvalt, is het prachtige portret op de wand. Een oude foto van haar ouders. Een échte eyecatcher!

Selma is de partner van Frank, moeder van een zoon en dochter en inmiddels ook oma van een prachtig kleinkind. Hier is ze enorm trots op en dat is ook terug te zien in de salon.

Buiten het hebben van haar eigen salon geeft Selma regelmatig les en volgt zij Educator Trainingen van Gelish.

Hoe ben je in de schoonheidsbranche terecht gekomen?
Voor Selma haar kinderen kreeg, werkte ze onder andere als directiesecretaresse bij het WNF. De eerste jaren na de geboorte van haar dochter werkte ze daar nog, maar na 4 jaar werd haar zoon geboren. “Toen had ik die kantoorbanen eigenlijk wel gezien. Ik droeg al jaren kunstnagels en toen mijn jongste naar school ging, ben ik de opleiding tot styliste gaan volgen. Ik wilde bezig zijn en niet alleen moeder/huisvrouw zijn. Mijn eigen centjes verdienen!”
Selma waardeert het vak enorm, omdat “het een fantastische combinatie is van creativiteit en het onder de mensen zijn”.

De werkruimte van Selma.

Zou je wat meer kunnen vertellen over de salon? Wat onderscheid je van andere salons?
Service en kwaliteit staan bij Selma hoog in het vaandel. “Iemand moet snel geholpen worden en dat lukt me tot nu toe vrij aardig. Reparaties probeer ik óf diezelfde dag óf de dag erop plaats te laten vinden en niet veel langer”. Selma is al best een tijd nagelstyliste, maar ze probeert tot op de dag van vandaag nog fantastische nagels af te leveren en niets af te raffelen. Hoe druk zij het ook heeft.

Hoe ziet je klantenbestand eruit? Wat voor klanten komen hier?
Het klantenbestand van Selma is erg breed. Van jonge meiden tot wat oudere dames. Ze zijn allemaal welkom bij Selma!

“Elke klant heeft andere nagels, maar ook elke klant heeft een ander verhaal.” Hier geniet Selma van; de leuke, maar soms ook ontroerende verhalen. “Van de échte vaste klanten weet ik alles! Die kennen mij ook door en door en hebben met mij ook het nodige meegemaakt. Dat bindt je met elkaar. Mijn klanten vinden het ook fijn om met mij die binding te hebben. Je toont interesse in de klant en ze horen te voelen dat ze bijzonder zijn voor je. Dat zijn ze ook bij mij en daardoor krijg je een gunfactor.”

Welke behandelingen vind je het leukst om te geven?
“Een nieuwe set plaatsen vind ik het leukste om te doen.”

Wie inspireert jou in je werk?
“Ik kijk tegen niemand op. Ik ben wie ik ben en ik doe mijn werk.” Selma bevindt zich ook in de groepen op bijvoorbeeld Facebook en ziet dan weleens prachtige dingen voorbij komen die zij erg kan waarderen.  “Toch ben ik goed in wat ik doe en wat ik voor mijn klanten beteken en dat telt voor mij.” Dat is natuurlijk ook erg belangrijk. “Eigenlijk inspireer ik mezelf.”
Verder grapt Selma nog: “Daarentegen zou ik wel een goed gesprek met Danny Haile willen hebben (CEO Harmony)”.
Wel wil Selma nog kwijt dat ze altijd heel veel steun heeft gehad aan Betty (eigenaresse Nailbar). “Ze is mijn klankbord. Ze is zo’n vakvrouw met jaren ervaring en daar kan ik de dingen bij kwijt waar ik zelf weleens tegenaan loop. Dat soort dingen blijf je houden. Daar wil ik haar voor bedanken!”

Hoelang wordt er in de salon al gewerkt met Gelish? En waarom hebben jullie voor dit merk gekozen?
Selma werkt van begin af aan met Gelish en zou niet meer anders willen. “Het is een fantastisch merk om mee te werken. Waarom? Gelish klopt. Het heeft alles in zich wat andere merken missen. Alles wat een kunstnagelsysteem nodig heeft en moet hebben.”
Ook de professionaliteit van het merk wordt aangekaart: “Als je les wilt blijven geven, moet je namelijk eens in de twee jaar een educator’s training volgen. Er zijn altijd dingen die veranderen, dus ik vind het superfijn dat Gelish dit doet. Het merk wordt enorm goed in de markt gezet. Kijk maar eens de Behind The Scenes van nieuwe collecties. Hierin zie je tot de foto’s bijvoorbeeld tot stand komen. Heel interessant!”

Wat is het favoriete Gelish product dat je gebruikt in de salon? En waarom?
“Met de lampen ben ik enorm blij, omdat – zeker bij de nieuwe lampen met de opbouwing van warmte/hitte – je minder last hebt van oververhitting en zogenoemde heatspikes. De klanten ervaren meer comfort en het bespaart je ook veel tijd!”
Selma kaart de tijdsdruk van tegenwoordig aan: “De klant is blij dat ze hier niet langer dan een uur en een kwartier binnen hoeven te zitten. Dat is erg belangrijk voor klanten voortaan!”
De acryl van Harmony vindt ze ook erg fijn werken. “Ik kan er heel goed mee overweg, omdat de structuur fijn is om mee te werken.”

Heb je nog advies voor iemand die een eigen salon wil beginnen?
“Doe een goede opleiding, neem het vak serieus! Met goede opleiding bedoel ik niet een huis-tuin-keuken opleiding, maar een gedegen opleiding om alle ins-en-outs te weten over kunstnagels en de natuurlijke nagel. Het is toch een deel van het menselijk lichaam en hier kan van alles mee gebeuren. Dit vind ik erg belangrijk. Voordat je een eigen zaak begint, adviseer ik je dus ten strengste om een goede opleiding te volgen.”

Selma geeft aan dat het vak lichamelijk best zwaar is en dit echt wel onderschat wordt. Zelf is zij afgelopen april geopereerd aan een zogenoemde Triggerduim, oftewel een ontstoken pees. Dit is inmiddels verholpen, maar hier heeft ze erg veel last van gehad.
Zeker bij iemand als Selma die al enige tijd in het vak zit en zoiets meegemaakt heeft, slaan de twijfels weleens toe. Ze heeft wel eens gedacht aan stoppen, maar telkens kwam er toch weer iets dat haar enorm enthousiast maakte. “Vlak voor de Polygel op de markt kwam had ik weer zo’n dipje. Ik mocht toen meedoen aan de eerste trainingen en aan de slag als Polygel Testsalon. Dit maakte me zo enorm enthousiast en gemotiveerd. Ik voelde me ook nog eens vereerd dat Nailbar mij die mogelijkheid aanbood. Ze hebben dus ook vertrouwen in mij en dat is super prettig.”

Ben je woonachtig in de omgeving van Nuenen en ben je nog op zoek naar een goede styliste? Bekijk dan eens de website van Selma van Nagelsalon Tip Top. Klik hier.

Terug naar actueel