01 feb

Salon van de Maand: Februari

Artinails & Beauty

Wendy van Strien aan het werk in de salon.

Een tijdje geleden besloot ik om op een vrijdagochtend langs te gaan bij Wendy van Strien, eigenaresse van Artinails & Beauty in Tilburg. Haar salon is al sinds 2002 een begrip in Tilburg. Op het moment dat ik er aankwam waren glazenwassers de ramen aan het zemen aan de buitenkant van het pand aan de Bredaseweg. Schoon en netjes, precies zoals de binnenkant van de salon. De salon is zes dagen in de week geopend en biedt een totaalconcept aan. Wendy wilde het interview laten plaatsvinden terwijl zij bezig was met een behandeling om zo een goed beeld te krijgen van wat er zich allemaal afspeelt in de salon.

De voorgevel van het pand.

Hoe ben je in de schoonheidsbranche terecht gekomen?
Wendy is begonnen met een schoonheidsopleiding in Veldhoven en is zich daarna verder gaan ontwikkelen door cursussen en trainingen te volgen. Daarna begon ze met werken in een salon en had ze ook nog een salon aan huis. “Toen ik de gelegeheid kreeg om hier bij Artinails te komen werken met het vooruitzicht het later over te kunnen nemen, heb ik die kans met beide handen aangegrepen. Het was toen al een goedlopende salon en een van de eerste in de regio.”

Zou je wat meer kunnen vertellen over de salon? Wat onderscheidt jullie van andere salons?
Stellig noemt Wendy de volgende woorden: ‘professionaliteit, kwaliteit en klantvriendelijkheid’. Haar klant neemt even het voortouw en roept “Wendy weet altijd alles van iedereen! Je komt binnen en ze vraagt meteen naar iets waar je het eerder met haar over hebt gehad”. Wendy beaamt dit, “persoonlijke aandacht is erg belangrijk bij ons”. Op de vraag of juist die persoonlijke aandacht haar specialiteit is, zegt ze met een lach “ik kan wel heel vriendelijk en toegankelijk naar de klant toe zijn, maar als ik er niks van bak heb ik daar dus helemaal niets aan!”

Hoe ziet je klantenbestand eruit? Wat voor klanten komen hier?
Het klantenbestand van Artinails & Beauty strekt enorm uit in leeftijd. “De leeftijd van mijn klanten ligt tussen de 25 jaar en de 70/80 jaar. Soms hebben we nog eens een klant van 80+!”

Wendy vindt de verzorging en gangbare nagels creëren voor haar klanten belangrijk en dit in combinatie met goed advies. Nail Art doen ze niet veel in de salon. Voor nagels met veel glitters en steentjes ben je dus niet aan het juiste adres. Een mooie gelpolish met of zonder versteviging zonder te veel poespas.

“Misschien mag ik het niet zeggen, maar ik denk dat de meeste van onze klanten zich in het hoger segment bevinden.”

Welke behandeling vind je zelf het leukst om uit te voeren?
Daar is Wendy heel breed in, omdat ze alles leuk vind! “Het leukste vind ik de afwisseling, het van hier naar daar vliegen. Van handen naar voeten en dan weer naar schoonheid. En daar bijkomend natuurlijk het klantencontact en het geven van een passend advies.”
De klant tevreden de deur uit laten gaan is het belangrijkste voor haar. “Ik word daar erg vrolijk van.”

Hoeveel medewerkers zijn er werkzaam in de salon?
In totaal werken er bij Artinails & Beauty vijf dames en alle vijf zijn ze van alle markten thuis. “Het hele team kan alle behandelingen uitvoeren. Erg fijn, want zo kun je dingen van elkaar opvangen of elkaar helpen.”

Wie inspireert jou in je werk?
Heel stellig antwoordt Wendy: “mezelf”. Ze omschrijft zichzelf als een strever en perfectionist. “Ik weet waar ik voor sta en wat ik wil en ik ben pas tevreden als ik dat bereikt heb.”

De pedicureruimte met de Spa-lijn van Morgan Taylor Bare Luxury.

Welke behandelingen worden er het meest uitgevoerd in de salon?
“Dat hangt natuurlijk af van de periode. In de warme maanden krijgen we heel veel klanten die langskomen voor een pedicurebehandeling met gelpolish. Epileren gaat altijd door en gelukkig vinden onze klanten het belangrijk om het hele jaar door mooie gelakte vingernagels te hebben, dus dat gaat altijd door!”

Een selectie van de kleuren Gelish Gel Polish die Wendy in de salon heeft.

Hoelang wordt er in de salon al gewerkt met Gelish? En waarom hebben jullie voor dit merk gekozen?
“Ik ken Betty al een hele tijd en ik koop Gelish eigenlijk al aan vanaf het moment dat zij ermee begonnen is, dat zal dus al een jaar of 10 zijn.” Je kunt Wendy dus wel fan van het eerste uur noemen. In waarom Wendy met het merk begonnen is, is zij vrij duidelijk. “Het merk is kwalitatief erg goed, werkt prettig en de resultaten zijn erg goed. Daarbij heeft Harmony/Gelish een breed assortiment en wordt de Gel Polish enorm goed ontvangen. Dat is dan ook wel ons favoriete product van het gehele assortiment.”Heb je nog advies voor iemand die een eigen salon wil beginnen?
“Je moet van tevoren goed weten wat je wilt en wat je wilt bereiken. Maak het zo eerlijk mogelijk voor je collega’s én voor jezelf. Prijzen moeten kloppen. Je merkt vaak dat beginnende stylistes te laag gaan zitten en het daar uiteindelijk niet mee redden. Je moet natuurlijk jezelf betalen, maar ook je producten, je ruimte, etc. Ook concurreer je natuurlijk enorm met je concullega’s en dit is ten nadele van de markt. Het wordt namelijk teruggekoppeld naar ons, want wij worden gezien als ‘dure salon’.”

Wendy begrijpt dat het hebben van vele concurrenten sommige stylistes de das om doet, maar het mag de pret niet drukken. “Ik wil geen klanten die voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. Bij ons in de salon ervaar je comfort en zit je niet met een keukentafelpoot tussen je benen.” Ze geeft aan dat het dus ook belangrijk is om voor jezelf na te gaan welk segment of welke ‘portemonnee’ je wilt aanspreken.

Zoals je hebt kunnen lezen, is Wendy iemand met een eerlijke en directe houding en mening. Prachtige nagels zonder te veel poespas is écht haar ding. Niet alleen voor nagels kun je er terecht, maar ook voor pedicurebehandelingen, schoonheidsbehandelingen en visagie. En heb je advies nodig? Dan ben bij Wendy van Artinails & Beauty aan het juiste adres.

Terug naar actueel