03 mrt

Salon van de Maand: Maart

Nails by Romy

De mooie salon van Romy: Nails by Romy.

Op donderdagmiddag brachten mijn collega Damion en ik (Maaike) een bezoekje aan de salon van de 25-jarige Romy van Kasteren. Een opvallende locatie. Ze is namelijk gevestigd in hetzelfde pand als het familiebedrijf in natuursteen in Schijndel. Je loopt door deze zaak naar de salon van Romy. Een prachtige salon waarin je het natuursteen ook weer terug. Wat vooral opvallend is, is dat de salon extreem netjes en schoon is. Er is geen vuiltje te bekennen. Wie is Romy en wat kunnen we van haar te weten komen?

Hoe ben je in de schoonheidsbranche terecht gekomen?
Romy heeft meerdere opleidingen gevolgd in andere branches. “Ik ben begonnen aan een MBO Niveau 4 opleiding in Utrecht genaamd Restauratie en Decoratie. Dit heb ik één jaar gedaan, maar ik wilde toch liever wat met mensen doen, dus toen ben ik gestopt”. Daarna ging Romy een andere opleiding volgen genaamd Wellness en Lifestyle aan het Helicon in Den Bosch. “Tijdens deze opleiding werden er enorm veel dingen behandeld, zoals bijvoorbeeld voeding en fitness, maar ook massages.” Hiermee is ze uiteindelijk gestopt, omdat het contact met mensen hierin weer wat té aanwezig was. Toen iemand aan haar vroeg “Is nagelstyling niets voor jou?”, besloot Romy dit een kans te geven. “Zolang je het maar afmaakt”, aldus haar vader. Dat is inmiddels al vijf jaar geleden!

Een klein deel van de prachtige creaties van Romy.

Zou je wat meer kunnen vertellen over de salon? Wat onderscheid je van andere salons?
Toen Romy net met haar salon begon, was ze erg gefocust op Nail Art. Ze laat trots wat prachtige voorbeelden zien. Tegenwoordig doet ze dit wat minder, omdat het in de salon enorm tijdrovend kan zijn. “Ik probeer me meer te focussen op de natuurlijke nagel en op het zo strak mogelijk lakken.”
Romy voert ook al die jaren al de welbekende Russian Manicure uit. Dit is een ‘droge’ manicure met een elektrische frees waarmee je de nagelriem wat omhoog zet en hierdoor dichter bij de nagelriem kunt lakken. Zo krijgt zij een nóg mooier resultaat.

Wij van Nailbar willen jullie – de lezers – wel waarschuwen bij het uitvoeren van deze manicures. Op het moment dat je niet helemaal weet wat te doen, kun je enorm veel schade toebrengen aan de nagels. Pas er dus mee op!

“Ik denk dat ik me ook onderscheid, omdat ik eigenlijk van alle markten thuis ben. Ik bied acryl aan, maar ook Hard Gel en Polygel. Ik ben wel een echte acryler hoor! Die vind je niet veel in deze omgeving, dus dat maakt me misschien wel onderscheidend!”
Persoonlijke aandacht vindt Romy ook erg belangrijk, net als hygiëne. Dat staat erg hoog in het vaandel bij haar. Zoals ze zelf aangeeft, is ze “best netjes” (best?!) en probeert ze altijd alles anders te ordenen en netter te maken.

De vele kleurtjes en mogelijkheden in de salon.

Hoe ziet je klantenbestand eruit? Wat voor klanten komen hier?
“De meeste van mijn klanten zijn boven de 25/30 jaar oud. In het begin had ik vaak wat jongere klanten, maar ik denk dat dit komt doordat ik toen een stuk lager zat met mijn prijzen en ik wat meer met Nail Art deed”. Romy geeft aan dat je het grotendeels toch echt van mond-op-mond reclame moet hebben. “Ik krijg enorm veel klanten voor babyboom. Daar komen klanten uit de omgeving ook zeker voor naar mij toe!” Daarbuiten hebben de klanten een norme keuze aan kleurtjes!

Welke behandelingen vind je het leukst om te geven?
Dat vindt Romy een lastige vraag. “De afwisseling vind ik juist zo leuk. De ene keer acryl, dan weer Polygel of Hard Gel en soms gewoon een gellak. Acryl blijft wel mijn favoriet hoor, ondanks de geur…”

Wie inspireert jou in je werk?
Hier hoeft Romy niet lang over na te denken. Ze heeft namelijk zeker een inspiratiebron, vooral voor Nail Art. “Qua werk inspireert Celina Rydén mij heel erg. Zij is bekend op Instagram en YouTube en maakt hele coole Nail Art.”

Welke behandelingen worden er het meest uitgevoerd in de salon?
“De helft van de behandelingen die ik uitvoer, is toch zeker nog wel acryl.”

Hoelang wordt er in de salon al gewerkt met Gelish? En waarom hebben jullie voor dit merk gekozen?
Romy was al een klant van Nailbar toen we nog gevestigd waren in het voorlaatste pand in Eindhoven aan de Quinten Matsyslaan. “Ik kwam ongeveer 3,5 jaar geleden binnen bij Nailbar, omdat ik Barbicide – een ander merk dat Nailbar verkoopt – nodig had en zag toen Gelish staan. Ik had er al ooit van gehoord en wilde het graag proberen.” Sindsdien gebruikt Romy het merk en is ze er erg tevreden over. Ze geeft aan dat ze ook zeker wel goedkopere merken heeft geprobeerd, maar dat het verschil in kwaliteit overduidelijk is.

Wat is het favoriete Gelish product van de stylistes in de salon? En waarom?
Een volmondige “Gelpolish” volgt. “Ze lakken fijn en ik ben er erg tevreden over”.

Romy – zo trots en vrolijk als ze is. Wij hebben haar nog nooit chagrijnig gezien!

Heb je nog advies voor iemand die een eigen salon wil beginnen?
“Je hebt het vast al vaker gehoord, maar: begin niet te laag met je prijzen!” Dit is een veelgemaakte fout van beginnende stylistes en zoals al in eerdere interviews te horen is, zullen meerdere het hiermee eens zijn.

“Ook moet je niet onzeker zijn over de locatie waar je je bevindt. Ik ben begonnen tussen de grafstenen en mij is het ook gelukt!” Hier heeft Romy niets extra’s aan gedaan qua marketing. “In het begin gaf ik het wel aan bij klanten, maar inmiddels vind ik dat niet meer nodig”.

Romy vindt het belangrijk dat je je eigen stijl ontwikkelt. “Eerst deed ik alles wat me gevraagd werd en zag ik overal een uitdaging in. Inmiddels heb ik een eigen stijl ontwikkeld en daar ben ik enorm blij mee. Ik probeer mijn focus steeds meer te leggen op social media en dat in combinatie met mijn eigen stijl, zorgt ervoor dat ik de juiste klanten aantrek.”


Zoals je hebt kunnen lezen, is Romy wel een spontane dame die weet wat ze wil. Je hebt nu een inzicht gekregen in de behandelingen die ze uitvoert, dus ben je woonachtig in de omgeving van Schijndel, is Nails by Romy zeker een bezoekje waard!

Terug naar actueel