Gelish Dip: Tips & Tricks

Gelish Dip: Tips & Tricks

Wij van Nailbar merkten op dat er nog best wat vragen in de rondte gaan over de Gelish Dip. Met dit artikel hopen wij er een hoop te kunnen beantwoorden.

Kan ik de Gelish Soak Off Gel Polish aanbrengen op de Gelish Dip?

In eerste instantie zouden we zeggen dat dit niet nodig is. Je hebt natuurlijk vele verschillende kleuren die verkrijgbaar zijn in Dip. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je productsystemen bij elkaar houdt.
In de praktijk hebben we ondervonden dat het weldegelijk mogelijk is.

Waarom is mijn Gelish Dip gaan chippen en liften?

Gelish Dip is een acrylsysteem. Daarom is het belangrijk dat de voorbereiding (Prep) goed gedaan wordt. Dit zorgt namelijk voor een langere levensduur van je manicure. De nagels moeten voorzichtig worden gebuft met een 100/180 buffer om de glans van de natuurlijke nagel te verwijderen. Vergeet ook de Gelish Dip Prep niet aan te brengen!
Een tweede tip is om de Base Coat gelijkmatig en niet te dik aan te brengen.

Ik krijg mijn Gelish Dip Base- en Top Coat niet open. Wat nu? En hoe voorkom ik dit?

Deze producten zijn op lijm gebaseerde producten. Dit betekent dat als er residu achterblijft op het halsje van de fles, het zeer moeilijk wordt om de fles weer open te krijgen. Als dit gebeurd, kun je de fles onder heet water houden of een tang gebruiken om het flesje te openen. Dit is natuurlijk niet erg handig. Probeer daarom het flesje goed schoon te houden en het halsje van de fles regelmatig in te smeren met nagelriemolie voordat je deze sluit. Smeer het penseeltje ook niet af aan het halsje. Er zit namelijk al een filter in het flesje waarmee overtollig product afgeveegd kan worden.

Ik heb mijn Gelish Dip Top Coat aangebracht, maar deze glanst niet. Hoe kan dit?

Je zult merken dat als je de Top Coat voor het eerst aanbrengt dat deze mooi glanst zoals een toplaag zou moeten zijn. Helaas kan door kruisbesmetting de Top Coat wat troebel worden. Dit is te voorkomen door de nagels stofvrij en vrij van overtollig product te maken voordat je de Top Coat aanbrengt. Je neemt de stof en andere producten dan via het penseeltje mee terug in de fles en hierdoor wordt de substantie erg troebel. Daarom verliest het product langzaamaan zijn glans. Maak dus het penseeltje na elk gebruik goed schoon! Ook kun je hiervoor de Brush Restorer gebruiken.

Kan ik verlengingen maken door middel van tips en de Gelish Dip?

Jazeker! Dit doe je in principe hetzelfde zoals je bij bijvoorbeeld acryl zou doen. Het enige verschil is als volgt: na het plakken, vormen en buffen van de tip, breng je de Prep aan. Vervolgens doe je langs de plakrand van de tip horizontaal een laagje Base Coat en vervolgens dip je in een beetje Clear As A Day. Hierdoor zorg je ervoor dat breken geminimaliseerd wordt.

Heb je nog andere vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice via 0413-76 91 14 of info@nailbar.nl!