Welke verschillende soorten nagelgel zijn er?

Welke verschillende soorten nagelgel zijn er?

De verschillende soorten nagelgel

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel verschillende nagelgels. Dit kan het soms lastig maken om de juiste keuze te maken. Wij lichten graag toe welke soorten nagelgels er zijn, zodat je op basis daarvan een goede keuze kunt maken. 

Harde- en afweekbare gel

In de basis onderscheiden we twee soorten nagelgels; de harde gel en de afweekbare gel. Gelnagels verstevigen de natuurlijke nagel en kunnen de natuurlijke nagel eventueel verlenging middels tips of een sjabloon. Daarnaast zorgen gelnagels ervoor dat de nagels er verzorgt en mooi uitzien. 

Zowel bij harde- als afweekbare gel is het gebruik van een nagellamp een vereiste. De gel bestaat uit korte ketens van moleculen die zich onder een UV lamp verbinden tot lange ketens. Dit noemen we ook wel het uitharden van de nagels. 

Harde nagelgel

De harde gel was de eerste nagelgel die verkrijgbaar was als gel. Zoals de naam al doet vermoeden is het een hard product. Met dit product is het niet alleen mogelijk om de nagels te voorzien van een mooie langdurige gel, maar ook van een verlenging. Een harde nagelgel wordt ook wel een builder gel of bouwgel genoemd. 

Voorheen zat harde nagelgel alleen in potjes en moest deze aangebracht worden met een gel penseel. Tegenwoordig vind je de harde nagelgel ook terug in flesjes, zoals de bekende builder gel BIAB. Doordat deze gel in een flesje zit is het erg gemakkelijk om deze aan te brengen op de natuurlijke nagel. 

De harde nagelgel is verkrijgbaar in verschillende dikte en consistenties, variërend van een vloeibare nagelgel tot een stevige nagelgel. Bij een vloeibare nagelgel wordt de gel middels het kwastje op de nagel gestreken. De wat stuggere nagelgel wordt in de meeste gevallen gebruikt om een nagel op te bouwen en te verlengen. Hier wordt een gel penseel voor gebruikt. 

De gels zijn beschikbaar in verschillende kleuren, zoals mooie nude tinten of French manicure kleuren. Het is bij een harde builder gel niet mogelijk om de gel af te weken zoals bij een afweekbare gel. De gel moet er in alle gevallen afgevijld worden. Dit kan met een gewone vijl of een elektrische nagelvijl. 

Afweekbare nagelgel

Sinds ongeveer 12 jaar zijn er ook afweekbare gels op de markt. De afweekbare nagelgel is onder andere ook wel bekend als rubber base gel en de standaard gel van bijvoorbeeld het merk Gelish

Doordat afweekbare gels vele malen flexibeler zijn, is het erg lastig om met deze gel de nagels met een behoorlijke lengte te verlengen. Wel is de rubber base gel uitermate geschikt voor het verstevigen van de nagels en het aanbrengen van een kleine verlenging. De afweekbare gel is daarom perfect voor mensen met korte, zwakke en broze nagels. 

Het grote voordeel van afweekbare gels is dat je de nagels niet hoeft te vijlen om de gel te verwijderen. Hierdoor voorkom je eventuele beschadiging aan de natuurlijke nagels. Je verwijdert de gel door deze af te weken met een soak off gel remover. 

Ook de afweekbare gels zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en kleuren. Met een ruim aanbod aan glitter gel en color gel is er altijd een nagel kleur of stijl die past bij jouw gelegenheid.